Skader

Landsbyen ligger midt i en pragtfuld natur, enge omkring åen, der løber gennem byen, høje bakker med vidt udsyn. Den smukke gamle kirke fra 1300-tallet samt bronzealder høje vidner om fortidens mennesker. ”Hulvejen” gennem byen giver adgang til de charmerende sideveje: Åbroen, Bittevej, Jens Bassesvej, hvor navnene relaterer sig til naturen og byens ældgamle historie.

 

Byens beboere er venlige og åbne for tilflyttere og melder man sig ind i ”beboerforeningen” er der basis for et godt samvær. I øjeblikket foregår der mest børnearrangementer, som er velbesøgt. I de senere år er der tilflyttet en del unge familier, så her er nu både nyfødte og ældre børn. Hvert år er der Skt. Hans og først i oktober er der Høstfest.

 

I Skørring befinder skole, børnehave og vuggestue sig, og der er skolebus fra Skader. Den ordinære bus har 3 afgange dagligt. Der er indkøbs muligheder i Lime og Voldum 2-4 km herfra.

Ådalen består af flere små skønne landsbyer samt huse og landejendomme mellem byerne.
Hver by har sin charme, traditioner og unikke sammenhold.
Samtidigt med de små landsbyfællesskaber er alle i Ådalen også forbundet i et større fællesskab. Der findes mange samlingspunkter og fællesskaber på tværs af alder og interesser.
Vi vil noget sammen og derfor giver vi vores børn et trygt, omsorgsfuldt og aktivt børneliv i vores lokale institutioner. De mindste boltrer sig hos vores lokale dagplejemødre eller i vuggestue og børnehave i Børnehuset Ådalen. Når de skal i skole tager de skolebussen eller springer på cyklen til Ådalsskolen sammen med vennerne.
I fritiden mødes vi til fællesspisning og andre arrangementer i de små forsamlingshuse eller i Ådalshallen. Fritidstilbuddene favner bredt. Børn, unge, voksne og ældre støtter op om vores Idrætsforening IF Ådalen, der har et bredt udbud af forskellige aktiviteter. Der tilbydes fodbold, håndbold, gymnastik, badminton, tennis, jumping og cross gym. Man kan selvfølgelig også gå til spejder, musik, ridning, køre en tur på MTB eller hygge med vennerne i ungdomsklubben. Rundt om i vores små byer er der legepladser, skaterbane, Beachvolleybane, Beach håndboldbane, udendørstræning, shelters og bålpladser hvor vi mødes og er sammen.
Vi nyder den pragtfulde natur lige uden for døren – med højt til loftet, masser af træer, eng, marker, bakker, åer og et rigt dyreliv.
Vores aktiviteter er ofte båret frem af frivillige kræfter, som hvis viljen er der, kan få det meste til at ske. Idérige folk og folk, der sætter handling bag ord er med til at skabe et dynamisk lokalsamfund med masser af spændende tiltag som udvikler og støtter op om vores skønne område.

Bendstrup

Halling

Hvilsager

Karlby

Lemmer

Lime

Mygind

Sdr. Kastrup

Skader

Skørring