Begivenhed

Fyrtøjet – eller hvordan bedstefar fik prinsessen og det hele kongerige

25.10.2020, 15:00
Skørring Forsamlingshus
Nørreled 32
8544 Mørke

 

Et musikalsk eventyr for børn (4-9 år) og deres voksne.

Familieteater i corona-tiden

Her er musik, sjov og spas, og H.C. Andersen med et twist, men også alvorlige temaer som sorg, ensomhed og bånd mellem generationer. Vigtige spørgsmål, som ikke mindst i corona-tiden har været forstærket og oplevet af mange børn og voksne.

 

En, to, en, to, højre, venstre, sutsko…

Forestillingen vokser ud af H. C. Andersens kendte eventyr. Og spørgsmål stilles – hvem bestemmer over eventyrene? Her bytter de tre medvirkende roller i ét væk, mens fantasien løber løbsk i en blanding af musik, sang, skuespil, animation og dukkespil.

 

En, to, en, to, højre, venstre – værsgo’.

Komponist og accordeonist Branko Djordjevic har skrevet den velklingende, finurlige og mangefacetterede musik, hvor citater fra operaer af Mozart og Rossini blandes med helt nyskrevet musik. Som vaskeægte musikteater veksler formen mellem mellem talt dialog og musikalske indslag, så der både er noget for musikelskere og teaterentusiaster.

 

Musikteater for børn i Mini-Figaros

Efter 15 års turnévirksomhed er Figaros vokset til et af Danmarks mest turnerende teatre med forestillinger på små og mellemstore spillesteder. Nu udvider Figaros sit repertoire til også at rette sig mod børn og familier i Mini-Figaros. Forfatter til forestillingen er Birgitte Holt Nielsen, som har 30 års erfaring med børneteater og var idékvinden bag Danmarks første operafestival for børn (som fik P2-prisen Årets nyskabelse 2019).

 

Trygge rammer for familier

Fyrtøjet passer til små forsamlinger og gør det muligt – med få medvirkende – igen at spille teater under så trygge rammer som muligt.

 

Billetter kan købes her. (Link til billetkøb via go-syddjurs åbner i et nyt vindue)

Læs mere om begivenheden her. (Link til Facebook åbner i et nyt vindue)